Nieuws

AxyWare en FTE gaan samenwerking aan voor haalbaarheidstoets

okt 16, 2015, 14:13 by Frederike Roetgerink

AxyWare en FTE Actuarieel hebben de handen ineengeslagen en afgesproken om een samenwerking aan te gaan. Ze gaan pensioenfondsen helpen om de sinds dit jaar verplichte haalbaarheidstoets uit te voeren. Hiertoe is er een koppeling tot stand gebracht tussen het pensioenadministratiepakket (AxyLife) van AxyWare en de software voor het uitvoeren van de haalbaarheidstoets (GENEREUS) van FTE. Voor opdrachtgevers, veelal pensioenfondsen, betekent dit dat alle benodigde gegevens direct en in het juiste format beschikbaar zijn voor het uitvoeren van de haalbaarheidstoets.

Jeroen Elbertse van AxyWare: “Voor ons is dit een extra dienstverlening naar onze opdrachtgevers. Wij focussen ons op de continue ontwikkeling van ons systeem AxyLife en zoeken naar functionaliteit die waarde toevoegt voor de klant. Veelal voegen wij deze toe aan ons systeem, maar soms is het zinvoller om een koppeling met een andere applicatie te realiseren. FTE is al jaren een vertrouwde businesspartner voor ons en biedt met GENEREUS een product waar wij volledig achter staan. Met de koppeling die nu gelegd is, maken we het eenvoudig en voordelig voor onze klanten om hiervan gebruik te maken.”

Reinier Roosen, directeur van FTE Actuarieel: “De koppeling met AxyLife is voor ons een belangrijke stap. Wij zien een groeiend aantal opdrachtgevers dat gebruikt maakt van AxyLife en hier tevreden over is. Onze dienstverlening rond de haalbaarheidstoets sluit hier goed op aan en is opgezet vanuit dezelfde kernwaarden: de kwaliteit is hoog, opdrachtgevers blijven in control en we bieden een oplossing tegen relatief lage kosten.”

GENEREUS kan worden ingezet voor snelle en efficiënte uitvoering van de haalbaarheidstoets. Maar ook voor inzicht in effecten van beleidskeuzes op de generaties binnen een pensioenfonds. De tool is optimaal te gebruiken bij de communicatie naar diverse stakeholders. Dit onder andere doordat de gegevens automatisch in Excel worden gepresenteerd. De software is onder licentie beschikbaar voor zowel pensioenfondsen als adviesbureaus. GENEREUS is extern getest en gevalideerd door Milliman.

Over AxyWare

AxyWare levert met AxyLife de nieuwe generatie systemen voor administratie en communicatie voor pensioenfondsen, levensverzekeraars en serviceproviders. Het systeem wordt in nauwe samenwerking met implementatiepartner Ordina in de markt gezet.

Over FTE Actuarieel

FTE Actuarieel houdt zich bezig met consultancy, specialistische detachering en advies. Zij helpt opdrachtgevers onder andere op het gebied van implementatie van wetgeving, conversies, procesrationalisatie, riskmanagement, (Prophet) modelling, productinnovatie en pre-certificering. Haar opdrachtgevers zijn met name pensioenfondsen, uitvoerders en verzekeraars.