Themasessie: Data Analytics

cyber-woman

AxyWare en PwC organiseren op woensdag 4 maart een themasessie met als onderwerp DATA ANALYTICS.

Op dit moment is er veel aandacht voor datakwaliteit, zeker ook bij pensioenfondsen. Pensioenfondsbestuurders worden geconfronteerd met toenemende vereisten van DNB ten aanzien van robuuste pensioenadministratie, en toenemende verwachtingen ten aanzien van hun eigen rol. Daarnaast zijn er met de introductie van IORP II een drietal nieuwe sleutelfuncties gecreëerd, waarvan er twee een expliciete verantwoordelijkheid hebben gekregen ten aanzien van datakwaliteit. In het verleden zijn er deelwaarnemingen gedaan om een beeld te krijgen bij de datakwaliteit van pensioenfondsen, maar als gevolg van technologische ontwikkelingen zijn er nieuwe mogelijkheden. 

Om die nieuwe mogelijkheden te demonstreren zal PcW tijdens deze middag een door hun ontwikkelde tool laten zien waarmee op basis van algoritmes en visualisatietechnieken een integrale analyse gemaakt kan worden van de deelnemersadministratie van pensioenfondsen. Deze tool is ontwikkeld om een oordeel te kunnen geven over de kwaliteit van de data in de pensioenbeheer processen en de kwaliteit van deze processen zelf. Lilian en Michiel zullen laten zien hoe deze tool pensioenfondsbestuurders inzicht kan geven in de kwaliteit van hun data, en hoe deze tool sleutelfunctiehouders kan helpen bij het invullen van hun rol en verantwoordelijkheden in het kader van IORP II.   

Namens PwC zullen Lilian van Duijnhoven en Michiel Kranenborg de presentaties verzorgen.

Uiteraard is er na afloop ruimte voor het stellen van vragen over datakwaliteit, data analyse en de wijze waarop u als bestuurder in kunt spelen op de relevante ontwikkelingen op dit gebied. 

Doelgroep
Deze sessie is bedoeld voor zowel fondsbestuurders als pensioenuitvoerders.

Datum en locatie
Woensdag 4 maart 2020 
15.00 uur – 16:30 uurAxyWare, Savannahweg 71A, 3542 AW  Utrecht

U bent van harte welkom!
U kunt zich kosteloos aanmelden voor deze sessie door een e-mail te sturen naar jacqueline.de.reus@axyware.nl.